Sağlık

Koronavirüs gözlük kullanan kişilere 3 kat daha az bulaşıyor

Koronavirüs gözlük kullanan kişilere 3 kat daha az bulaşıyor

Hindistan’da bir araştırma ekibi koronavirüs salgını ile ilgili yaptıkları bir araştırmada gözlük kullananlar ile kullanılmayanları inceleme altına aldılar.

Yapılan araştırmada virüsün gözlük kullanan kişilerin yüzlerine daha az temas ettikleri için, hastalığa yakalanma oranlarının gözlük kullanmayanlara göre üç kat daha az oldukları belirlendi.

Tüm dünyada virüsün bulaşmasını önlemek için kullanılan maskeler ve temastan kaçınmak için konulan sosyal mesafelerle birlikte yapılan araştırmalarda ortaya farklı kriterlerle ilgili yeni veriler çıkmaya başladı.

Hindistan’da bilim insanları tarafından yapılan bir araştırmada, gözlük kullanan kişilerin korona virüs salgınınından korunmada daha avantajlı oldukları ortaya çıkarken araştırma ekibin başında bulunan Amit Kumar Saxena, başlattıkları çalışmalarda gözlük kullanan kişilerin salgına yakalanma oranlarının normal kişilere göre üç kat daha az olduğunu söyledi.

Virüsün bulaş göstermesinde en kritik organlardan biri olan ellerin saatte ortalama 23 kez yüze dokunduğu fakat gözlük kullanan kişilerde bu durumun üç olduğunu belirtildi. Gözlere dokunmanın virüs için direkt bulaşma yolunu olduğunu söyleyen Amit Kumar Saxena, gözlüklerin koruyucu rollerinin istatistiksel olarak anlamlı olduğunu vurguladı.

Koronavirüs gözlük kullanan kişilere 3 kat daha az bulaşıyor