EkonomiGündem

Kredi Kartı sahipleri dikkat! Bugün perşembe son gün

Kredi Kartı sahipleri dikkat! Bugün perşembe son gün

Milyonlarca kredi kartı sahibini ilgilendiren bir uygulama için bugün son gün. Alışverişler sırasında kazanılan puanlar 31 Aralık akşamına kadar (bu akşam) kullanılmaması halinde bazı kartlarda siliniyor.

2020 yılının bitmesine saatler kala kredi kartında bu güne kadar biriken puanların silinip silinmeyeceği yine gündeme geldi. Daha önce yapılan açıklamalarda beş banka ve bazı hava yolu şirketleri puanların ve millerin silinmeyeceğini açıklamıştı. Fakat diğer banka ve şirketlerden konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmedi.

Bankalar kredi kartı kullanıcıları için başlattığı bir uygulamayla yapılan alışverişlerde müşterilere çeşitli oranlarda puanlar kazandırıyor. Sadece alışverişlerde değil özel hava yolu ve akaryakıt firmalarıda bünyelerinde çıkardıkları kartlar üzerinden müşterilerine puan ve miller kazandırıyor.

PUANLAR 1 OCAK’TA SİLİNİYOR!

Kazanılan bu puan ve millerin bir kullanım süresi dolması da genellikle yıl sonlarında yapılıyor. 2021 yılına sayılı günler kala da milyonlarca kart müşterisi kartlarında biriken puanlar da riske atmak istemiyor. Kimi bankalar ile hava yolu şirketleri söz konusu puan ve millerin silinmeyeceğini açıklasa da çok sayıda kişinin kartlarında birikmiş olan para puanlar, 31 Aralık akşamına kadar kullanılmaması halinde 1 Ocak 2021 tarihi itibariyle silinecek.

Kartlarda biriken puanları bazı finans kuruluşları, mağazalar ve akaryakıt firmalarının yıl sonunda silebildiğini, bir kısmının ise bu süreyi bir kaç ay uzattıldığı açıklanırken kartlarda biriken puanların tüketicinin kazanılmış hakkı olduğu ve silinmesinin mümkün olmayacağı ifade ediliyor.

Kampanya başında belirtilmeyen süre uyarısının daha sonradan yapılması halinde konunun Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu’na da şikayet edilmesi yanıltıcı reklamdan ötürü o firmaya yaptırım uygulanmasını sağlanabiliyor.

Para puanların 1 Ocak itibariyle silinmeyeceğini açıklayan Bankalar sırasıyla şöyle

VAKIFBANK: Müşterilerimizin bankamızdan kazanmış olduğu para puan hakları sonsuza dek geçerlidir. Puan veya kazanılmış hiç bir hakkı silmiyoruz. Her yıl biriken puanlar sonraki yıla devreder.

ZİRAAT BANKASI: Müşterilerimizin yaptığı harcamalar nedeniyle kazandığı bankart liralar yıl sonunda silinmiyor. Yeni yıla devredilen para puanlar istenildiği zaman kullanılabilir.

HALK BANK: Kazanılan para puanları silmiyor veya geri almıyoruz. Birikimler yeni yıla devrediliyor ve salgın sebebiyle de biriktirilen paraf paralar e-ticaret harcamalarında kullanılabilir.

TÜRK EKONOMİ BANKASI: TEB Kartlarında yıl boyunca biriken puanların sonraki yılda kullanmaları için devrediliyor. Kampanya dahilinde kazanılan hakların ne zaman bittiğini ise müşterilere bildiriyoruz.

ING BANK: Biriken puanlar yeni yıla devrediyor. Kampanya dahlinde ise puanların silinmediğini söyledi. Biriken puanların kampanya tarihlerinde sınırlı ise bunu müşterilerimize bildiriyoruz.

Kredi Kartı sahipleri dikkat! Bugün perşembe son gün