Gündem

MEB’den yeni duyuru! Okullar yaz boyunca açık olarak kalacak!

MEB’den yeni duyuru! Okullar yaz boyunca açık olarak kalacak!

Milli Eğitim Bakanlığı’mım kararına göre okulların 18 Haziran tarihinde kapanacağı bildirilmişti.

Koronavirüs pandemisi sürecindeki değişikliklerden dolayı bu tarih 2 Temmuz tarihine çekildi. Bakan Ziya Selçuk, okullarda yaz programının nasıl olacağını açıklarken Temmuz ve ağustos ayları içerisinde eğitimin gönüllü olacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan yaz takvimine göre okulların 2 Temmuz’a kadar uzatılması planlanırken ders zili sonunda karnelerin öğrencilere teslim edileceğini fakat okulların o sürenin sonunda yine açık kalacağı görüldü.

Yaz dönemi süresi boyunca öğretmenlerle isteğe bağlı bir çalışma planlaması yapılacak. Gönüllü olarak okulda olmak isteyen öğretmenlere de ek ücret ödemesi yapılacak. Diğer taraftan gönüllü okul uygulamasının ise pandemi sürecinin şartlarına bağlı olarak yeni eğitim-öğretim yılının başlangıcı olan 31 Ağustos’a kadar devam etmesi değerlendiriliyor.

Okullarda sunulan müfredata göre öğrencilerin açıklarının kapatılması için bu takvimin bir fırsat olduğu değerlendirilirken, yapılan açıklamada 2 Temmuz tarihine kadar velilerin onayıyla öğrencilerin yüz yüze eğitime katılmayabilecekleri belirtildi.

MEB tarafından öğretmenlere sunulan seminer programları da daha önceki eğitim öğretim dönemlerinde okulların kapanmasından hemen sonra 2 haftalık bir seminer programına giren öğretmenler alınan yeni kararda bu yıl takvimin uzamasından dolayı seminerlerin de Ağustos ayının sonunda yapacaklar.

MEB’den yeni duyuru! Okullar yaz boyunca açık olarak kalacak!