Ekonomi

Merkez Bankası Başkanı’ndan döviz kuru açıklaması!

Merkez Bankası Başkanı’ndan döviz kuru açıklamas

Yatırımcı toplantısına katılan ve burada ekonomistlerle değerlendirmelerde bulunan Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, toplantıda ekonomiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Merkez Bankası’nın döviz kuru rezervleri ile ilgili bir konuşma yapan Başkan Ağbal, konuşmasında fiyat istikrarı konusuna da değindi.

Merkez Bankasının döviz kuru ile ilgili düzeyinde herhangi bir etkileşime gerek kalmadan belirli şartlar dahilinde rezerv biriktirimlerinin yapılabileceğini söyleyen Başkan Ağbal, döviz kurunun gecikmeli olarak gelen etkilerinin de zaman içerisinde bir azalma yaşayacağını belirterek döviz alımlarıyla ilgili ihalelerin de arz ve talep gelişmelerine göre başlatılacağını ifade etti.

Uygulanması planlanan sıkı para politikasında taleple birlikte ekonominin ılımlı düzeyde yönelime dönüşeceğini ve bununla birlikte enflasyonun düşüş eğilimine girebileceğini ifade eden Başkan Ağbal, öngördükleri bu durumun ilerleyen süreçlerde Türkiye’nin risk priminin düşmesine destek olacağını ve TL tasarruflarının özendirilmesi ile ilgili gelişmelerle birlikte rezervlerin de artış gösterebileceğini söyledi. Başkan Ağbal konuşmasının devamında finansman maliyetlerinin de kalıcı olarak gerileme yapabileceğini belirtti.

Merkez Bankası Başkanı’ndan döviz kuru açıklamas