Gündem

Meteoroloji’den İstanbul’a kar uyarısı! 1987 yılın kışı geri geliyor

Meteoroloji’den İstanbul’a kar uyarısı! 1987 yılın kışı geri geliyor

Mart ayına az bir zaman kala İstanbullular şehre tekrar kar yağıp yağmayacağını merak ederken Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden megakentte yaşayanları sevindirecek cinsten bir hava durumu tahmini geldi.

Uzmanlar tarafından yapılan tahminlere göre İstanbul’a beklenilen kar Perşembe Cuma günü yağması beklenirken asıl kar yağışının ise Pazar Pazartesi günü yağması bekleniyor. Sibirya üzerinden gelecek olan soğuk hava dalgasının İstanbul’da buz parçalarının görüldüğü 1987 kışını andıracağını belirten uzmanlar kar yağışının 12 Şubat Cuma günü başlayıp bir hafta boyunca sürmesinin beklendiğini ifade ettiler.

Türkiye genelinde ise hava sıcaklıkları yeniden düşmeye başlayacağını bildirildiği açıklamada yağışlar geri döneceği aktarıldı. Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz’in sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, gece saatlerinde Erzurum ve Bingöl çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis ile birlikte, doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunmaktadır.

Hava sıcaklıklarının Marmara’nın kuzeyi ile Karadeniz kıyı kesimlerinde 3 ila 6 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde mevsim normallerinin 6-10 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji’den İstanbul’a kar uyarısı! 1987 yılın kışı geri geliyor