Biyografi

Murat Muratoğlu Kimdir?

Murat Muratoğlu
Murat Muratoğlu

Murat Muratoğlu Kimdir? Biyografisi ve Hayatı .Asıl adı Murat Turan olan gazeteci yazar Murat Muratoğlu Kimdir? Yazılarında kullandığı takma adı Murat Muratoğlu ile bilinmektedir.

Murat Muratoğlu  Yazılarında kullandığı takma adı Murat Muratoğlu ile bilinmektedir. Kendisine bu soyadını seçmesinin sebebini, babasının bir dönem roman yazarken bu soyadını kullandığını ve babadan oğula geçen güzel bir emanet olduğu şeklinde açıklamaktadır. Farklı soyad tercihinin asıl amacı ise çalıştığı şirketlerin görüşünü yansıtmamak ve özgürce kendini ifade edebilmek istemesinden.

Murat Muratoğlu

Peki Murat Muratoğlu Kimdir? Biyografisi ve Hayatı.

1972 yılında İstanbul’da doğmuştur. Ekonomist, yazar ve gazeteci olan Muratoğlu genç yaşında pek çok başarılı yazının altına imzasını atmış, Türkiye ekonomisini ve siyasi durumunu aldığı eğitimler neticesinde ustaca kaleme dökmüştür. Ekonomiye olan ilgisi lise yıllarına dayanan yazar henüz 15 yaşındayken borsaya duyduğu ilgi doğrultusunda ufak yatırımlarda bulunmuştur. Lisans tercihini İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü’nden yana yapan Muratoğlu, programı tamamladıktan sonra farklı firmalarda staj yapmış ve genç yaşta kendini geliştirmeyi hedeflemiştir. Mesleğe atıldığı ilk yıl ABD’ye giderek tam da ekonominin merkezi olan İkiz Kulelerde yer alan emtia borsasında 1 yıl çalışarak tecrübe edinmiştir.

Henüz 20’li yaşlarının başında olan Muratoğlu, Amerika’da broker lisansına sahip en genç isimlerden biri oldu. Amerika macerasını tadında bırakmayı isteyen genç yazar ani bir kararla Türkiye’ye döndü. Ülkemize döndükten sonra da ilgi alanlarına yönelik çalışan yazar ve gazeteci, pek çok firmada çeşitli pozisyonlarda çalışmıştır. Fon yönetimi, hazine, danışmanlık bunlara sadece birkaç örnektir.

1995 yılına gelindiğinde birkaç farklı gazete de yazıları yayımlanmaya başlamıştır. Sözcü, Referans, Gözcü gibi gazetelerin köşe yazılarında okurlarıyla buluşmuştur. Gözcü gazetesi bazı siyasi baskılar nedeniyle kapatılmıştır. 2007 yılından itibaren ise Sözcü gazetesinde yazdığı ekonomi yazılarıyla meslek hayatına devam etmektedir. Sade ve anlaşılır bir dil kullanarak ifade etmek istediğini net şekilde anlatmayı hedeflemiştir. Sözcü gazetesinde yazmaya başladığı ilk zamanlar haftalık yazı sayıları giderek artmış ve bugün bu gazetenin baş yazarlarından biri haline gelmiştir.

İşini yalnızca gazete de yapmayarak televizyona da taşıyan Muratoğlu’nun, Erkin Şahinöz ile Halk Tv’de Ekoparazzit adında programı yayınlanmaktadır.


Murat Muratoğlu

Murat Muratoğlu’nun Aile Hayatı

Murat Muratoğlu ünlü gazeteci Rahmi Turan’ın oğludur. Mesleğinde de babasını örnek almış olan Muratoğlu başarılı bir gazeteci olmuştur. 1999 yılında hayatını Pınar Oğuz ile birleştiren Muratoğlu bu evlilikten iki çocuk babası olmuştur. Pınar ve Murat çiftinin iki oğlu vardır ve isimleri Ata, Tan şeklindedir.


Murat Muratoğlu’na Genel Bakış

23 yaşından beri yazı yazan Muratoğlu altında ismi olan yüzlerce köşe yazısına sahiptir. Sivri dili ile de sıkça gündeme gelen cesur gazeteci Türkiye’nin ekonomik durumunu gözler önüne sermekten hiçbir zaman çekinmemiştir. Daha çok yazılarıyla gündemde kalan, özel hayatını pek gözler önünde yaşamayan Muratoğlu hakkında web üzerinde de çok az bilgiye rastlanmaktadır. Sosyal medyayı aktif kullanması halkla olan iletişimine katkı sağlayarak hedeflerine ulaşmayı kolaylaştırmıştır. Gülşah Kandemir’e verdiği bir röportajda haftada beş yazı çıkartmanın diğer ülkelerde zor olabileceğine fakat Türkiye gündeminin sürekli değişmesinden ötürü işinin kolaylaştığını belirtmiştir.

Bulduğu her fırsatta bilinç yaratmayı hedefleyen Muratoğlu, işini de severek yaptığını belirtmektedir. Gazete de yazılan onca yazıya açılan davalara rağmen kadrosuyla dimdik duran Sözcü Gazetesi‘nde çalışmaktan oldukça memnun olduğunu dile getiren yazar kendi görüşlerini özgürce ifade edebilmekten de asla vazgeçemeyeceğini söylüyor. Gerçekten de rahmi Turan’ın oğlu olduğunu sözleriyle ve davranışlarıyla gösteren Murat Turan ülkemizin en başarılı ve en cesur gazetecilerindendir.