GündemİnşaatSektörel

Müteahhitlere’de nefes Kredisinden yararlanma imkanı getirildi!

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) tarafından açıklanan 6 milyar liralık nefes kredisi ile ilgili açıklamada geldi

TOBB başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu nefes kredisi tanıtım toplantısında cirosu 25 milyon liradan az olan küçük işletmelere 2 ay içerisinde 6 milyar liralık nefes kredisi sağlayacaklarını duyurdu.  

İşletmeler kredilerini yıllık yüzde 7,5 faizle 2020’de faiz ve ana para ödemesiz 2021’de eşit taksitler halinde ödeyebilecek.

İşletmeler en fazla 100 bin TL nefes kredisi kullanabilecek.

MÜTEAHHİTLERE ‘KREDİDEN FAYDALANIN’ ÇAĞRISI

TOBB’un açıkladığı nefes kredisi ile ilgili açıklama yapan Ziya Dağler, TOBB başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve İzmir Ticaret Odası başkanı Mahmut Özgener’e teşekkür etti. İzmir’de faaliyet gösteren meslektaşlarının İzmir Ticaret Odası’ndan alacakları üyelik belgesi ile Denizbank şubelerinden başvuru yapabileceklerini belirten Dağlıer, “Federasyon üyelerimizi nefes kredisi konusunda bilgilendirerek ihtiyacı olan işletmelerin başvuruda bulunması için çağrımızı yaptık. Ticaret Odası’na borcu olan işletmelerimiz de kredi başvurusunda bulunabilecek. Başvuru sürecinde meslektaşlarımızın yanında olacağız. Herhangi bir sorun halinde bize ulaşabilirler. Üyelerimize yardımcı olmak için elimizden geldiğince çalışıyoruz” dedi.