Gündem

Şanlıurfa’dan kaçamak için gelen kuyumcuya aşk tuzağı!

Şanlıurfa’dan kaçamak için gelen kuyumcuya aşk tuzağı!

Şanlıurfa’da kuyumculuk yaptığı öğrenilen M.T. (41) sosyal medya üzerinden, İstanbul Sultanbeyli’de yaşayan Emine K. (33) ile tanışarak sohbet etmeye başladı.

İnternet üzerinden sohbete devam eden ikili, İstanbul’da buluşmaya karar verdi. M.T., 21 Şubat’ta İstanbul’a iner inmez Emine K.’nin Sultanbeyli’deki evine gitti. M.T., 01.45 sularında eve girdiği sırada, kapıda 3 kişi daha vardı. Bir kişi elindeki silahı M.T.’nin anlına dayadı. Diğer iki kişi ise darp etmeye başladı. M.T.’nin içerisinde banka kartlarının olduğu cüzdanını ve cebinde bulunan 1500 TL’yi alan gaspçılar oradan kaçtı. Dışarı çıkan M.T., banka hesaplarına yaptığı kontrolde 93 bin 500 TL’sinin başka bir hesaba aktarıldığını fark etti. Hemen polisi arayarak yardım talep etti.

Göz altına alınan 8 kişi

Asayiş Şube Gasp Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları incelemede, M.T.’yi gasp eden çete üyelerini tespit etti. Yapılan operasyonda, 5 suç kaydı olan Emine K. ile M.T.’nin başına silah dayayan 6 suç kaydı bulunan Mehmet O. (25), Ş.M. (17), N.O. (17), H.İ.M. (16) G.D. (17), Muhammed K. (23) ve para transferi yapılan Tarık K. (20) gözaltına alındı. Aramalarda, gasp edilen 640 TL ve olayda kullanılan kuru sıkı tabanca bulundu. Gözaltına alınanlardan yaşı küçük olan 4 kişi Çocuk Şube Müdürlüğü’ne sevk edilirken, diğer 4 kişi sorgulanmak üzere Gasp Büro Amirliği’ne götürüldü.

Telefonlarındaki görüntülerden yakalandılar

Tekstil işçisi olarak çalıştıkları belirtilen ve sorguları yapılan çete üyelerinin cep telefonlarında, başka mağdur kişilere ait işkence ve müstehcen görüntüler tespit edildi. Polis, mağdur 5 kişiye ulaşarak ifadelerine başvurdu. Diğer mağdurların bulunması için çalışmaların devam ettiği belirtildi. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye çıkarılan Emine K., Ş.M., N.O., H.İ.M., Mehmet O., G.D. tutuklanarak cezaeevine gönderilirken, 2 kişi adli kontrolle serbest bırakıldı.

Şanlıurfa’dan kaçamak için gelen kuyumcuya aşk tuzağı!