GüncelSiyaset

Seçimin ikinci turu 28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak

YENİ OY PUSULASI BELLİ OLDU

Yener, YSK’nın, son ikiye kalan adaylardan herhangi birisinin adaylıktan çekilmesi halinde, yerine gelecek adayın müracaat etmesi için daha önce ilan edilen seçim takvimindeki sürenin saat 17.00’den 20.00’ye çekilmesine karar verdiğini belirtti.

Oy pusulalarında sıralamada herhangi bir değişikliğin olmayacağını ifade eden Yener, pusulada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın birinci, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise ikinci sırada yer alacağını söyledi.

İKİNCİ TUR OY PUSULASI NASIL OLACAK?

İkinci turda sadece Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu yer alacak. 2017 yılında yapılan referandumun ardından yürürlüğe konan düzenlemeye göre cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda en yüksek oyu alan iki adayın yarışması gerekiyor. Bu bağlamda elde edilen AA verilerine göre Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49,50, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,89 oy oranı yakaladı. İkinci tur pusulasında Erdoğan ile Kılıçdaroğlu yer alacak.

İKİNCİ TURDA MUHARREM İNCE OLACAK MI?

İkinci turda Muharrem İnce yer almayacak. YSK tarafından oy pusulalarının basılmasının ardından Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin çekilmesi ve seçime sayılı günlerin kalması nedeniyle yeni pusulalar basılmamıştı. YSK Başkanı Ahmet Yener Muharrem İnce’nin pusulada yer alacağını ve verilen oyların da geçerli sayılacağını bildirmişti. Fakat 2023 seçimlerinin ikinci turunda Muharrem İnce yer almayacak.

İKİNCİ TUR PUSULA ÖRNEĞİ

İkinci tur pusula örneği belirginleşti ve pusulada sadece Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu yer alacak. İkinci tur örnek oy pusulası şöyle olacak:

İKİNCİ TUR NE ZAMAN YAPILACAK SEÇİM 2023?

Seçim ikinci turu 28 Mayıs’ta yapılacak. Böylece 14 Mayıs’ta yapılan seçimlerin ikinci tura kalması durumunda 2023 Seçimleri ikinci turu 28 Mayıs Pazar günü yapılacak. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 2017 yılında yapılan düzenlemeye göre ikinci tur seçiminin 28 Mayıs Pazar günü yapılmasına karar verdi.