Güncel

Şehirler arası otobüs firmalarından yolculara yüzde 50 indirim!

Şehirler arası otobüs firmalarından yolculara yüzde 50 indirim!

Koronavirüs salgınının Türkiye’de görülmesi sonrası şehirler arası yolcuklarda yüzde 50 yolcu kısıtlaması devreye alınmıştı.

Kontrollü normalleşmeye geçiş kapsamında ise bu kısıtlama İçişleri Bakanlığı’nın 8 Mart tarihinde yayımladığı bir genelgeyle kaldırıldı. Alınan bu kararın ardından şehirler arası yolcu otobüsleri tam kapasite ile yolcu taşımayı beklerken koronavirüs riskini göze alamayan bir çok kişi ulaşımda özel araçlarını kullanmaya devam etti.

Seyahat firmaları ise yolculuklarında tam kapasite taşımaya yönelik kampanyalar sunup yeni bir uygulamaya geçmeye hazırlanıyor. Bu uygulamalar hakkında bilgi veren TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, şehirler arası yolculuklarda bir çok kişinin yanındaki yolcuda koronavirüs riski olabileceği endişesi ile otobüs taşımacılığına yönelmediğini söyleyerek bu endişelerin giderilmesi için firmaların yeni bir kampanya başlattığını duyurdu.

Otobüs firmalarının yolcularına güvenli bir seyahat sunmaları açısından yan koltukları boş bir şekilde imkan tanınacağını belirten Mustafa Yıldırım, yolcuların yanındaki koltuk bedelinin yüzde 50’sini ödeyerek sahip olabileceği söyledi. Yapılan kampanyalar içinde ayrıca birlikte seyahat eden aile fertlerine de yüzde 20 oranında bir indirim sunulacağını ifade etti.

Şehirler arası otobüs firmalarından yolculara yüzde 50 indirim!