Gündem

Son dakika paylaşımı,MEB’den liseler için yüz yüze eğitim kararı!

MEB’den liseler için yüz yüze eğitim kararı!

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle uzaktan eğitime geçilen liseler hakkında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni bir karar alındığı duyuruldu.

Alınan karara göre 12. Sınıflar için yüz yüze eğitimin 1 Mart Pazartesi gününden itibaren başlayacağı duyuruldu.

2020-2021 eğitim ve öğretim yılında ikinci dönemin 15 Şubat 2021 Pazartesi günü yine uzaktan eğitimle başlayacağı daha önce yapılan açıklamalarda duyurulurken 1 Mart 2021 Pazartesi gününden itibaren de sadece 12. sınıflarda yüz yüze eğitime geçileceği bildirildi.

MEB tarafından alınan yeni kararda 12. sınıflar için yüz yüze yapılacak dersleri, öğrencilerin merkezi sınavlara ilişkin beklentilerinin dikkate alınarak haftalık ders çizelgelerinde bulunan ders ve ders saatlerine uygun bir şekilde haftada en az 16, en fazla da 24 saat olacak şekilde planlanacağı aktarıldı.

Yüz yüze planlanmayan 12. sınıf dersleri için ise alınan kararda diğer sınıfların dersleri uzaktan eğitim kapsamında yürütüleceği ve öğrencilerin ölçme ve değerlendirme uygulamalarında yüz yüze ve uzaktan eğitim kapsamında işlenen derslerin tüm konularından sorumlu olacakları belirtildi.

MEB’den liseler için yüz yüze eğitim kararı!