EkonomiGündem

Su, Elektirik ve Doğalgaz sayaç ücret tarifeleri belli oldu

Su, Elektirik ve Doğalgaz sayaç ücret tarifeleri belli oldu

2021 yılı içerisinde sayaçların tamir ve ayar ücretlerini hakkında hazırlanan tebliğ Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. 1 Ocak 2021’den itibaren geçerli olacak tebliğde su, elektrik ve doğalgaz sayaçlarının ayar ve bakım ücretleri açıklandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ‘Su, Elektrik ve Doğalgaz Sayaçları’nın tamir ve ayarlarının ücretleri ile ilgili hazırladığı tebliğ Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. 1 Ocak’ta uygulamaya alınacak olan son tebliğe göre de sayaçların ayar ve bakım ücretleri de belirlenmiş oldu.

Yayımlanan tebliğde sayaçlara ilişkin yapılan muayene talebinde reddedilen söz konusu sayaçlar için ücret talep edilmemesine karar verilirken belirlenen ücret tarifelerinin de tamir ve ayar istasyonlarında görünür yerlere asılması gerektiği belirtildi.

Ücret tarifelerinde su sayaçlarında parça değişimi olmadan bir ayar yapılmasında anma debisine göre fiyatlar 16,9 lira ve 24 lira olarak belirlenirken elektrik sayaçları ile ilgili yapılan değişiklikte ise parça değişimi olmaksızın tamir ücreti tek faz içerikli sayaçlar için 16,9 lira olmasına karar verilirken, üç fazlı sayaçlarda ücret 19,7 lira olmasına karar verildi.

Bakanlık tarafından yayımlanan yeni tebliğde, doğalgaz sayaçlarında su ve elektrik sayaçları gibi bakım ve ayarları ücretleri de sınıflarına göre 18,9 ile 564,3 lira arasında uygulanacak

Su, Elektirik ve Doğalgaz sayaç ücret tarifeleri belli oldu