Sağlık

Tek maske mi, çift maske mi? Bilim Kurulu üyesinden önemli uyarı!

Tek maske mi, çift maske mi? Bilim Kurulu üyesinden önemli uyarı!

Son günlerde ortaya çıkan mutasyonlu virüs hakkında merak edilen soruları yanıtlayan Sağlık Bakanlığı Bİlim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, önemli açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Tevfik Özlü, mutasyonlu virüsten korunmak için uygulanan mevcut tedbirlerin mutasyonlu virüse karşı da işe yaradığını vurgulayarak herkesin merak ettiği ‘Tek maske mi çift maske mi?’ sorusuna da cevap verdi. İşte, önemli açıklamalardan bazı detaylar..

TEK BAŞINA MASKE YETERLİ DEĞİL!

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özlü, mutasyonlu virüsün diğer virüse göre daha kolay bulaş sağladığını belirterek, maskenin ne kadar önemli olduğuna dikkat çekerek, “Mutasyonlu virüsten korunmak için yapmamız gereken maske, mesafe, hijyen ve sosyal izolasyon. En güzeli kapalı alanlara diğer insanların da bulunabileceği alanlara girmekten kaçınmak. Kapalı mekanları sürekli havalandırmak. Eğer diğer insanlarla beraber olmak zorundaysanız maskenizi doğru bir şekilde takıyor olmanız şart. Ama sizin tek başınıza maske takmanız yeterli değil. Orada bulunan diğer insanlarında maske takması gerekiyor. Maskede dikkat edilmesi gereken en büyük özellik ise usulüne uygun maske takılması” diye konuştu.

TEK MASKE Mİ ÇİFT MASKE Mİ?

Herkesin merak ettiği ‘Tek maske mi yoksa çift maske mi takmalıyız?’ sorusuna da yanıt veren konuşmasında Prof. Dr. Tevfik Özlü “Maske konusunda daha da titiz davranmak gerekiyor. Maskenin burun üzerinde bulunan tel kısmını burnumuza göre ayarlayıp kenar kısımlarından havanın kaçmasını engellemek gerekiyor. Maskenin sık sık değiştirilmesi gerekiyor. Aynı maskeyi defalarca kullanmamak lazım. Çift maske kullanımı gündemde ama maskenizi eğer usulüne uygun kullanıyorsanız ve etrafınızdaki herkes de maskeli ise tek maske sizi büyük oranda korur. Diğer insanlar maske takmıyorsa ve mesafeyi korumakta zorlanıyorsanız ikinci maskeyi takmak daha doğru olacaktır” ifadelerini kullandı..

Tek maske mi, çift maske mi? Bilim Kurulu üyesinden önemli uyarı!