Spor

TFF Başkanı Özdemir açıkladı: Maçlar bir süre daha seyircisiz oynanacak!

Maçlar 1 Nisan'a kadar seyircisiz oynanacak!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir Süper Lig’in yayıncı kuruluşuna gündeme dair açıklamalarda bulundu.

“Şampiyonlar Ligi finalini seyircili oynamayı hedefliyoruz”

Atatürk Olimpiyat Stadı’nı TFF yönetim kurulu üyesi Nuri Akın’ın çabalarıyla çok iyi bir hale getirdiklerini aktaran Nihat Özdemir, 29 Mayıs’ta oynanacak Şampiyonlar Ligi finaliyle ilgili olarak konuştu.

“29 Mayıs’ta oynayacak Şampiyonlar Ligi finalini, belirli kapasitede seyircili oynamayı hedefliyoruz. Bununla ilgili UEFA ve Sağlık Bakanlığı ile görüşmelerimiz devam ediyor. Aşı olayı belirli bir noktaya gelirse 29 Mayıs’taki Şampiyonlar Ligi finalini seyircili oynamayı hedefliyoruz. Türkiye’nin tekrar bir turizm merkezi olduğunu göstermek istiyoruz.” 

“Sağlık Bakanlığı ile birlikte karar vereceğiz”

Başkan Özdemir, herkesin merakla beklediği seyirci konusuna değindi.

“Görüşmelerimiz her hafta devam ediyor. Son yaptığımız toplantıda ligleri 1 Nisan’a kadar herhangi bir şekilde seyircili oynatma gibi bir şansımız yok. 1 Nisan’a geldiğimizde yani 45 gün sonra duruma bakacağız, aşılama hızla devam ediyor. 1 Nisan itibarıyla oturacağız ve bir değerlendirme yapacağız. 1 Nisan’dan sonraki maçlar seyircili oynanabilir mi, oynanamaz mı? Veya UEFA’ya bildireceğiz 29 Mayıs’ta oynayacağımız Şampiyonlar Ligi finalinde şu kapasite ile seyircili oynatabiliriz diye bir fikir ortaya çıkarsa ki bunun kararını biz ve Sağlık Bakanlığı verecek. 29 Mayıs’taki Şampiyonlar Ligi finalinin hangi kapasite ile oynanacağına hep birlikte karar verip UEFA’ya bildireceğiz. 1 Nisan’ı beklemek durumundayız, inşallah 1 Nisan’da Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle bir araya geleceğiz ve bundan sonraki takvime karar vereceğiz.”

Kötü stat zeminleri

TFF Başkanı, 2022 Dünya Kupası eleme grubunda A Milli Takımın, Hollanda ile 24 Mart’ta Türk Telekom Stadı’nda oynanacağı açıklanan karşılaşmanın Atatürk Olimpiyat Stadı’na alınabileceğini açıkladı.

Nihat Özdemir, Türk Telekom Stadı’nda saha durumunun çok iyi olmadığını dile getirdi.

“Biz istedik ki en önemli maçımız olan Hollanda maçını ki bu 2022 Dünya Kupası eleme gruplarının ilk maçıdır, Galatasaray’ın Telekom Stadı’nda oynamak istedik. Fakat son maçta gördüğümüz gibi ne yazık ki bu sahanın drenajının iyi olmadığına inanıyorum. Eğer drenaji iyi olsaydı bu saha bu hale gelmezdi. Şimdi acaba bu maçı orada oynayalım mı, oynamayalım mı diye şu anda Şenol Güneş hocamız düşünüyor ve ona göre bir karar verecek. Hollanda maçını da Olimpiyat Stadı’na taşıyabiliriz.”

Maçlar 1 Nisan'a kadar seyircisiz oynanacak!