GüncelToki

TOKİ’den Ekim ayında dev yatırım imkanı

Türkiye genelinde hayata geçirdiği sosyal konut ve kentsel dönüşüm projeleriyle dar gelirli vatandaşların ev sahibi olma hayallerini, sunduğu uygun konut fiyatları ile gerçeğe dönüştüren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), dönem dönem gayrimenkul yatırımcıları için de önemli fırsatlar sunuyor.

TOKİ’den yapılan bilgilendirmeye göre, 19 farklı şehirde yer alan toplam 444 adet arsa, düzenlenecek gayrimenkul ihalesi ile satılacak. Söz konusu ihale, 13 Ekim ve 14 Ekim günleri düzenlenecek. İhalede açık artırma geçerli olacak.

İhalelerin Ankara Bilkent Otel ve Konferans Merkezi ile TOKİ İstanbul Hizmet Binasında eş zamanlı olarak düzenleneceği kaydedildi. Aynı zamana Emlak Yönetim aracılığıyla ihalelere online olarak da katılım gösterilecek.

ARSALARIN BULUNDUĞU ŞEHİRLER

Muhammen bedeli 3 milyar 299 milyon 439 bin 221 lira olan yaklaşık 2 milyon 621 bin 379 metrekare büyüklüğündeki arsalar şu şehirlerde yer alıyor: Adana, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Giresun, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin ve Muğla.

13 Ekim Çarşamba günü düzenlenecek ihalede Diyarbakır, Mardin, Gaziantep, İstanbul, Kocaeli, Adana, Aydın, İzmir’de bulunan arsaların satışı yapılacak.

14 Ekim Perşembe günü düzenlenecek ihalede ise Ankara, Konya, Ağrı, Amasya, Çorum, Elazığ, Giresun, Malatya, Manisa, Antalya, Muğla’da bulunan arsaların satışı yapılacak.

ARSALARIN ÖZELLİKLERİ

Satışa sunulan arsalar; konut, ticaret, sanayi, turizm tesis alanı, sanayi tesisi ve akaryakıt istasyon alanları niteliklerini taşıyor. Arsalar için yatırımcılara yüzde 25 peşinat verilmesi durumunda 60 ay vadeli ödeme imkanı sunuluyor.