EmlakKentsel Dönüşüm

Tozkoparan’daki dönüşüm 1.5 yıl içinde tamamlanacak

Tozkoparan'daki dönüşüm 1.5 yıl içinde tamamlanacak

İstanbul Avrupa yakası Güngören ilçesi Tozkoparan Mahallesi’nde kentsel dönüşüm ve gelişim çalışmaları yürütülüyor. Riskli alan olarak ilan edilen bölgede hızlı, yerinde ve gönüllü dönüşüm modeli uygulanacak.

AA’nın aktardığı habere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tozkoparan Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesinin istişare toplantına katıldı ve proje hakkında bilgiler verdi.

Tozkoparanlıların kaygılarını gidermek, sorularına cevap vermek ve projeyi mahalle sakinleriyle birlikte hayata geçirmek amacıyla toplantıya katıldığını belirten Bakan Kurum, “Göreve geldiğimizden bu yana sizlerin taleplerinizi yakından takip ediyorum. Bugün de inşallah buradan ayrıldığınızda tek bir sorunuzun kalmayacağını, tüm taleplerinizi gidereceğimizi, bu akşam evlerinize gönül rahatlığı içerisinde gideceğinizin sözünü konuşmamın hemen başında vermek istiyorum. Bakanlık olarak İstanbul’umuza bir eser daha kazandıracak olmanın, bir hizmeti daha yerine getirmenin, bir sözümüzü daha tutmanın heyecanını, mutluluğunu yaşıyoruz. Tozkoparanlı kardeşlerimizin yıllardır kurdukları bir hayali gerçekleştireceğiz. Şimdiden yapacağımız yeni 1500 kentsel dönüşüm, deprem dönüşüm konutumuz sizler, aileleriniz ve komşularınız için hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

PROJEDE TEMEL ATILIYOR

Güngören Tozkoparan Mahallesi sakinlerine geçen yerel seçimlerinde bir söz verdiğini hatırlatan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Verdiğimiz o söz doğrultusunda hemen çalışmalarımızı başlattık. 17 Ağustos’ta 8 bin 850 metrekarelik alanda 141 konutumuzun ve 3 ticari ünitemizin temellerini attık. Sizlerin ikamet ettiği bu alana dair de kentsel dönüşüm ofisimizi açtık. Alanda etüt çalışmalarımızı yaptık. Hak sahipliği çalışmalarımızı tamamladık. Sizleri bilgilendirmek amacıyla tespit sonuçlarımızı askıya çıkardık. 21 Nisan 2020’de bu bölgeyi tekrar riskli alan olarak ilan ettik. Bugün bu alanda; 302 riskli binamız yani 1137 sağlıksız konut ve iş yerimiz var. Binaların 84’ü sizlerin ikamet ettiği katlı binalardan, 218’i tek katlı gecekondulardan oluşuyor” ifadelerini kullandı.

Söz konusu projede vatandaşları hak sahipliği ve mülkiyet konularında kesinlikle mağdur edilmeyeceğinin altını çizen Bakan Kurum, “Bunun sözünü daha önce verdiğim gibi buradan Tozkoparanlı kardeşlerimizin, sizlerin huzurunda yeniliyorum. Projemizin; ada bazlı, yerinde, hızlı ve gönüllü bir şekilde 2 ay içinde temellerimizi atacak, 1,5 yıl içerisinde bitireceğiz. Yavrularımıza sağlıklı, güvenli bir geleceği, daha güzel bir Tozkoparan’ı el birliğiyle sunacağız” diye konuştu.

Tozkoparan'daki dönüşüm 1.5 yıl içinde tamamlanacak