Ekonomi

TÜİK’den Şubat ayına ait enflasyon verileri!

TÜİK’den Şubat ayına ait enflasyon verileri!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yaptığı duyuruda Şubat ayı enflasyon rakamlarının belirlendiği bildirildi. Açıklanan verilerde enflasyon rakamları bir önceki aya göre yüzde 0.91 artış gösterirken Aralık ayına göre yüzde 2.60 yükselme yaşandığı bildirildi.

TÜİK verilerinde bir önceki yıl Şubat ayına göre yüzde 15.61 oranında bir yükselme meydana geldiğinin bildirdiği açıklamasında yıllık bazda enflasyonun yüzde 12.81’lik bir oranda yükselme yaşandığı ifade edildi.

Yİ-ÜFE’nin Aralık ayına göre yüzde 3.92 oranında belirlendiği verilerde geçtiğimiz yıl Şubat ayına göre de oranların yüzde 27.09 artış gösterdiği kaydedildi.

Tüketici fiyatlarında Şubatta en yüksek fiyat artışı yüzde 26,96 ile dolmalık biberde yaşandığının belirlendiği verilerde en çok ucuzlayanların ise yüzde 19,04 ile evcil hayvanlar için gıda harcamaları oldu.

TÜİK verilerine göre, yıllık oranda en düşük artışın yüzde 2.87’lik bir rakamla alkollü içecekler ve tütün grubunda gerçekleştiği görülürken bir önceki yılın aynı ayına göre artışın düşük olduğu ana grupların yüzde 6.13 ile eğitim, yüzde 6.31 oranı ile giyim ve yüzde 7.15 ile haberleşme olarak kaydedildiği bildirildi.

TÜİK’den Şubat ayına ait enflasyon verileri!