Biyografi

Turabi Çamkıran Kimdir?

Turabi Çamkıran kimdir?
Turabi Çamkıran kimdir?

Survivor adlı yarışma programı başta olmak üzere katıldığı pek çok yarışma programıyla tanınan ve kendine has tarzıyla dikkatleri üzerine çeken Turabi Çamkıran kimdir? sorusuyla birlikte Turabi Çamkıran ’ın hakkında merak ettiğiniz her şeyi yazımızda bulabilirsiniz.

Turabi Çamkıran kaç yaşındadır sorusunun yanıtı ise 3 Temmuz 1987 yılında Mersin’de dünyaya gelmiştir

Turabi Çamkıran nerelidir? Sorusunu merak edenler içinse Turabi Çamkıran aslen Kahramanmaraşlı ‘dır. Eğitim hayatına Mersin’de başlamıştır. Bu ilde bulunan Toroslar Lisesi ve Gazi Lisesi’ne gitmesine karşın iki okulda da lise eğitim hayatını başarıyla tamamlayamamıştır.

İlk mesleği terzilik olan Turabi Çamkıran, Break ve Hiphop Street dans türleri başta olmak üzere pek çok farklı türde dans edebilmektedir. Mersin’de amatör düzeyde başladığı dövüş sanatlarından boks ve tekvando haricinde Muay Thai dövüş sanatını öğrenmek için ise bir süre Tayland’da kalmıştır. Burada aldığı gerekli olan teknik eğitimler ve kazandığı vücut gelişimi sayesinde de bir dövüşçü olmuştur. Kafes dövüşü olarak bilinen MMA turnuvalarında birçok ülkede müsabakalara da katılmıştır.

Turabi Çamkıran dans konusunda yeteneklerini ise “Benimle Dans Eder Misin?” adlı yarışma programında herkese kanıtlamıştır. 2008 yılında yayınlanan bu programdan sonra 2013 yılında Acunn Medya’nın yapımcılığını üstlendiği “Yetenek Sizsiniz Türkiye” adlı yarışma programında dans ve dövüş figürlerini harmanlayarak sergilediği akrobatik dövüş performansıyla yarışma içerisinde yarı finale kadar yükselmiştir.

Bu yarışmadan bir yıl sonra yani 2014 yılına gelindiğinde Survivor adlı yarışma programına Gönüllüler kategorisinde dâhil olarak bu yarışmayı şampiyon olarak bitirmiştir. Asi tavırları ve farklı tarzıyla dikkatleri üzerine çeken Turabi Çamkıran, daha sonra katıldığı Survivor All Star adlı yarışmada da birincilik ipini göğüslemiştir.

Survivor All Star yarışmasını da şampiyonlukla tamamladıktan sonra lise eğitimini açık öğretim olarak başarıyla tamamlamıştır.  2018 yılında 3.kez Survivor ‘a katılan Turabi Çamkıran, geçirdiği bir kaza sonucunda oluşan sakatlığı nedeniyle yarışmadan ayrılmak zorunda kalmıştır.

Turabi Çamkıran Oyunculuk Kariyeri

Yarışmalardan sonra tanınırlığı artan Turabi Çamkıran, sinema ve dizi sektörüne de adım atmıştır. En büyük hayalinin bir başrol oyuncusu olmak olduğunu dile getiren Turabi Çamkıran ilk oyunculuk deneyimini 2014 yılında seyircileri ile buluşan bir Türk komedisi olan “Sabit Kanca 2” adlı film ile olmuştur.

Bu film oyunculuğu deneyiminin ardından 2016 yılında yayınlanmaya başlayan “Kertenkele: Yeniden Doğuş” adlı bir televizyon dizisinde rol almaya başlamıştır. Turabi Çamkıran, 86 bölüm süren bu dizide “Kara Kemal” adlı karaktere can vermiştir.

Dizi oyunculuğu ile tanınırlığı daha da çok artan Turabi Çamkıran, 2017 yılına gelindiğinde ise tekrar kameraların karşına geçmiştir. Beyaz perde de yayınlanan “Ketenpere” adlı sinema filminde “Yıldıray” adlı karaktere hayat vermiştir. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’nın önderliğinde çocuklarda süt içme alışkanlığının kazandırılması amacıyla hazırlanan bir kamu spotu reklam filminde de yer almıştır.

Turabi Çamkıran ’ın War Of The Worlds Hayatı

Türkiye’de yayınlanan “Survivor” yarışmalarında kazandığı birinciliklerin ardından oyunculuk kariyerine de ara veren Turabi Çamkıran, 2018 yılında Amerika’da düzenlenen dünyanın farklı ülkelerinden gelen yarışmacıların yarıştığı “Dünyalar Savaşı” yarışmasına katılmıştır. Bu yarışmada tüm rakiplerini yenerek yarışmayı birincilikle tamamlamıştır. Yarışma sonunda ise 750 bin doların sahibi olmuştur.

2019 yılına gelindiğinde Amerika’da yayınlanmaya devam eden “Dünyalar Savaşı” adlı yarışmaya tekrar başvuru yapmıştır ve başvurusu kabul edilmiştir. Yarışmaya başarılı bir şekilde devam ederken rakiplerinden biri ile aralarında oluşan büyük kavgadan sonra yarışmadan çekilme kararı almıştır. Yarışmadan ayrıldıktan sonra diskalifiye edilmediğini ve onurunun her şeyin üstünde olduğunu açıklamıştır.

Günümüzde herhangi bir ilişkisi bulunmayan Turabi Çamkıran, dövüş kariyerine devam etmektedir.