Teknoloji

Twitter’dan geri adım! Türkiye’ye temsilci atamaya karar verdi

Twitter’dan geri adım! Türkiye’ye temsilci atamaya karar verdi

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Twitter’dan bir son dakika haberi geldi.

Türkiye’ye temsilci atamayacağı ile ilgili son yaptığı bir açıklama sonrası şirket, erişim yavaşlatma kapsamına giren bant daraltma uygulamasına kısa bir süre kala kararını değiştirdi. Türkiye’nin sunduğu şartları kabul edeceğini duyuran Twitter, bir temsilci göndereceğini açıkladı.

Günlük erişimleri 1 milyondan fazla olan yurtdışı merkezli sosyal ağ sağlayıcılarının Türkiye’de temsilci atamasıyla ilgili bir düzenleme hazırlanmış ve yasayla birlikte yürülüğe giren düzenleme kapsamında yurtdışı sosyal ağ sağlayıcılarına Türkiye’ye bir temsilci atamaları konusunda bir takım şartlar sunulmuştu. Bu kapsamsa, uzun süredir temsilci atama ile ilgili kararı hayata geçirmekte direnen ve yasa gereği reklam cezaları ile karşılaşan Twitter’ın da Türkiye’nin kendilerine sunduğu şartları kabul ettiği belirtildi.

Reklam alma cezası ile başlayan ve erişim yavaşlatma kapsamına giren bant daraltma uygulaması öncesi yasayla ilgili karşı karşı karşıya kalmak istemeyen Twitter’in tüm yasal yükümlülükleri yerine getirme kararı aldığını duyurdu. Şirket yetkilileri, konuyla ilgili istenilen temsilcinin atanacağını bildirildi.

Twitter’dan geri adım! Türkiye’ye temsilci atamaya karar verdi