GündemSiyaset

Vefa Sosyal Destek Grubuna müdahale iddiası ile CHP’nin Gençlik Kolları Başkanı Tutuklandı!

Adana’da Cumhuriyet Savcısı’nın itirazı üzerine yeniden gözaltına alınan CHP Yüreğir İlçe Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım tutuklandı.

Vefa Sosyal Destek Grubu’nun, iki gün önce Yüreğir Kaymakamlığı önünde Kaymakam Oğuzhan Bingöl’ün de katılımıyla gerçekleştirdiği yardım dağıtımı sırasında saldırıya uğramasıyla ilgili gözaltına alınanlar arasındaki Eren Yıldırım’ın serbest bırakılmasına Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti.

İtirazı değerlendiren Adana 4. Sulh Ceza Mahkemesi, şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarttı.

Bunun üzerine adliyeye giden Yıldırım tutuklandı. Olayla ilgili dün Valilikçe yapılan açıklamada, 14 Mayıs’ta saat 22.00 sıralarında Yüreğir Kaymakamı Oğuzhan Bingöl’ün katılımıyla kaymakamlığın önünde Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından gerçekleştirilen yardım dağıtımı sırasında, 4 saldırganın çalışmayı engellemeye yönelik sözlü ve fiziksel saldırıda bulunduğu belirtilerek, “Olayın ardından güvenlik birimlerimizce yakalanan şüphelilerden birinin CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım olduğu anlaşılmıştır ” sözüne yer verilmişti.

CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım, yaşanan olayı şöyle anlattı:

* AKP il başkanı, milletvekilleri, belediye başkanlarının açıklamalarıyla bu olay sosyal medyanın gündemine, sanki ben vefa ekibine saldırmışım gibi oturdu.

* Bunun ardından her nasılsa gece vakti, apar topar bir kararla bu defa tutuklanmama karar verildi. Az evvel medya aracılığıyla öğrendim.

* 65 yaş üstü vatandaşlarımıza sokağa çıkma yasağı geldiğinde onlar için ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalar yaptık. Vatandaşlarımızın alışveriş ihtiyaçlarını karşıladık.

* İhtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza erzak ve maske yardımlarımızı ulaştırdık. Sokak sokak gezerek, yoğun insan nüfusu olan yerlerde dezenfeksiyon çalışmalarına gönüllü olarak iştirak ettik.

* Cumhuriyet Halk Partisi gençlik örgütleri başkan ve yöneticileri olarak vefa destek grupları içerisinde resmi olarak yer aldık ve çalışmalara katıldık. Bütün bunlara ait fotoğraflar ve kayıtlar sosyal medya hesaplarımızda bulunmaktadır.

* Bu bahsedilen yardımların engellenmesine yönelik girişimleri kendimize yapılan bir engelleme olarak kabul ederiz. Henüz Van’da şehit olan vefa destek grubu personellerinin acısını yaşarken, bu yönde asılsız suçlamalara maruz kalmak benim için kabul edilemez bir durum.