Siyaset

Yargılandığı Davada Demirtaş’a, 3 yıl 6 ay hapis Cezası verildi!

Cumhurbaşkanına hakaretten yargılanan Selahattin Demirtaş’a, 3 yıl 6 ay hapis

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında 2015 yılında İstanbul Atatürk Havalimanı’nda bir açıklama yaparken hakaret ettiği iddiası ile dava açılan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yargılandığı davanın mahkemesi görüldü.

‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlaması ile 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemi ile açılan dava Bakırköy 46. Asliye Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşti. Mahkemeye sanık olarak SEGBİS bağlantısı ile katılan Selahattin Demirtaş, mahkeme heyetine verdiği savunmasında 2 kez Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olarak çıktığını ve uzun yıllardır siyasetin içerisinde olduğunu ifade ederek, 2 cümlelik eleştiri ile hakkında 2 ayrı iddianame düzenlendiğini ve Cumhurbaşkanını hedef almayarak sadece hükümeti eleştirdiğini belirtti. Demirtaş, o dönemde yumuşak bir açıklama yaptığını ve eleştiri haklarının var olduğunu ve bu haklarında demokratik yönetimin verdiğini söyledi.

Sanık sıfatı ile mahkemede yer alan Selahattin Demirtaş’ın açıklaması ve ifadelerinin kabul edilebilir düzeyde bir eleştiri olmadığı, ifade özgürlüğünün ise kuralları aştığı değerlendirilmesinde bulunulan mütalaada, sanık Demirtaş’ın hakaret suçunu işlediği yönünde sabit olunduğu belirtildi ve sanığını ‘hakaret’ ve ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçlarını işlediği anlatıldı.

Mütalaada, Selahattin Demirtaş’ın tek bir eylem ile “hakaret” ve “Cumhurbaşkanına hakaret” suçları işlediğine yer verilerek, sanığın en ağır cezayı gerektiren suçtan cezalandırılması gerektiğini kaydedilirken sanık Demirtaş’ın “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi.

Cumhurbaşkanına hakaretten yargılanan Selahattin Demirtaş’a, 3 yıl 6 ay hapis