Kentsel Dönüşüm

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi’nde çalışmalar sürüyor

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi'nde çalışmalar sürüyor
Ankara’nın Mamak ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yeni etap çalışmaları sürdürülüyor.

Mamak’ın Derbent ve Araplar mahallelerinde 4, 5 ve 6’ıncı etap çalışmaları hayata geçirilecek. Bu çalışmada toplamda 2 bin 376 adet konut ve ticari üniteler inşa edilecek.

4 BİN 479 KONUT PLANLANIYOR

Düzenlenen temel atma töreninde çalışmalar hakkında bilgiler veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Bugün burada 2 bin 103 konutun temelini atıyoruz. Canlı yayında 260 milyonluk dev kırımın yaşandığı şekilde ihale edilen 2 bin 376 konutun ve 31 adet ticari alanın ise ihalesi kesinleşince hemen temelini atacağız. Böylece onların 10 yılda yaptırdığı konut rakamını biz 2 senede, toplamda 4 bin 479 konut olarak kendi imkanlarımızla tamamlamayı hedefliyoruz. Geriye kalan konutların ise projelerini tamamlayıp, yine bu dönemde tamamlanması için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

2 MİLYAR TL’LİK PROJE

Temeli atılan projenin 2 milyar TL maliyetle hayata geçirileceğini belirten Başkan Yavaş, “3 milyar 200 milyon liralık da yatırım yaptık. Bugün temelini attığımız projemizi ise 2 milyar lira maliyetle gerçekleştiriyoruz. 1 milyar lira ise sosyal yardımlar bütçesi ayırarak vatandaşlarımızın yanında olduk, bu ekonomik koşullarda yanında olmaya da devam edeceğiz. Bunların tamamını ise bugüne kadar 1 lira bile kredi çekmeden gerçekleştirdik. Kul hakkından daha büyük endişe taşımıyoruz. Hep tekrar ediyorum ve etmeye devam edeceğim. Kim neyi yakıştırırsa yakıştırsın, görev sürem bittiğinde benim başı dik ve alnı açık bir şekilde Kızılay’da korumasız ve halkla birlikte gezmek en büyük makamım olacaktır” şeklinde konuştu.

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi'nde çalışmalar sürüyor