Teknoloji

Yeni teknoloji ile SIM kartların dönemine veda ediliyor

Yeni teknoloji ile SIM kartların dönemine veda ediliyor

Türkiye’de getirilecek yeni sistemle birlikte SIM kart dönemleri bitiriliyor. 2021 yılından itibaren gelecek olan yeni teknoloji hakkında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, detaylı ve önemli bilgiler paylaştı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yeni teknolojik sistemle birlikte yerli ve milli teknoloji müjdesi geldi. Konuyla ilgili bilgiler veren Bakan Adil Karaismailoğlu, 2021 yılında hayata geçirilecek yeni teknolojide akıllı telefonlar başta olmak üzere birçok alanda SIM kart teknolojisine veda edileceğini söyledi. Yerli firmalar ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) iş birliği ile tasarlanan eSIM teknolojisi ile ilgili konuşan Bakan Karaismailoğlu, “Türk mühendislerince geliştirilen ve fiziksel SIM kartın yerine kullanılacak eSIM 2021’de hayata geçecek.” diye konuştu.

MİLLİ OLANAKLARLA ÜRETEN İLK ÜLKELERDEN OLACAĞIZ

Bakan Karaismailoğlu, yaptığı yazılı açıklanada Türkiye’nin eSIM teknolojisini yerli ve milli olanaklarla üreten ilk ülkelerden olacağını bildirirken yeni sistemde eSIM ile kartların bakım, erişim, lojistik ve stoklama gibi süreç maliyetlerinin de ortadan kalkacağını söyledi.

eSIM sisteminin hem M2M/IoT cihazlara hem de kullanıcıların günlük hayatta kullandıkları cihazlarda çok fayda sağlayacağını söyleyen Karaismailoğlu, “Bu teknoloji, yerli ve milli olarak sıfırdan, yerli firmalar tarafından BTK ile iş birliği halinde geliştirildi. Türk mühendislerince geliştirilen ve fiziksel SIM kartın yerine kullanılacak eSIM 2021’de hayata geçecek.” ifadelerini kullandı.