Kentsel Dönüşüm

Yüreğir’in Şehit Erkut Akbay Mahallesi’nde dönüşüm heyecanı yaşanıyor

Yüreğir'in Şehit Erkut Akbay Mahallesi'nde dönüşüm heyecanı yaşanıyor.

Adana’nın Yüreğir ilçesinde riskli yaşam alanlarını güvenli ve modern yaşam alanlarına çevirme adına kentsel dönüşüm çalışmaları uygulanıyor.

Yüreğir’in Şehit Erkut Akbay Mahallesi’nde kentsel dönüşüm için hak sahipleriyle uzlaşma anlaşmaları yapılıyor. Yapılan bilgilendirmede, mahallede kentsel dönüşümün yakın zamanda başlayacağı belirtildi.

Söz konusu proje hakkında açıklamalarda bulunan Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “Şehit Erkut Akbay mahallemizde devletimizin himayesinde Adana’nın, Yüreğir’in en önemli ve en güzel dönüşümlerinden biri gerçekleşecek inşallah. Bugün uzlaşmaya vardığımız hak sahipleri ile ilk imzaları attık. Hayırlı uğurlu olsun. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza, İl Müdürlüğümüze, arka plandaki tüm gizli kahramanlara ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

2022’DE TEMEL ATILACAK

Proje için Bakanlıktan 20 milyon TL ödenek aldıklarını açıklayan Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “Uzlaşma sağlanan hak sahiplerinin ödemelerini belediye olarak biz yapacağız. Bakanlığımız bu konuda gerekli ödeneği belediyemizin açtığı özel hesaba gönderdi. Yaklaşık 20 milyon lira şu anda bizim hesabımızda. Tapu devrini yapan hak sahiplerimiz binalarını boşaltıp elektrik ve suyunu kestirdikten sonra bir kaç gün içerisinde kamulaştırma bedellerini hesaplarına yatıracağız. Boşaltılan binaların da yıkım işlemlerini ivedilikle başlatacağız” ifadelerini kullandı.

Şehit Erkut Akbay Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm Projesi’nde çalışmaların hızla başlanacağını ve kısa sürede tamamlanacağına dikkat çeken Başkan Kocaispir, “Anlaşma yapmak isteyen mahalle sakinlerimizin sayısının hızla arttığını görüyoruz. Allah nasip ederse yıl sonuna varmadan Şehit Erkut Akbay Mahallemizde çok önemli ölçüde anlaşmaların tamamlandığını, vatandaşlarımızla bakanlık arasındaki mutabakatın sağlandığını, 2022 yılında temellerin atılıp bir buçuk, iki yıl içinde insanların yeni evlerinde oturduğunu göreceğiz inşallah” diye konuştu.

Yüreğir'in Şehit Erkut Akbay Mahallesi'nde dönüşüm heyecanı yaşanıyor.