Gündem

Yutucu tespit cihazı ile İstanbul Havalimanı’nda uyuşturucuya geçit yok!

Yutucu tespit cihazı ile İstanbul Havalimanı’nda uyuşturucuya geçit yok!

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar yolcu terminalinde İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri düzenledikleri 4 farklı operasyonda İran’dan Türkiye’ye uyuşturucu soktukları belirlenen 5 kuryeyi yakalayarak gözaltına aldılar.

Türkiye’de ilk kez kullanılan ‘Yutucu tespit cihazı’ ile yapılan aramalarda kuryelerin midesinde kapsüllerin içine saklanmış uyuşturucular tespit edildiği ve kuryelerin bu tespit cihazlarıyla sayesinde yakalandığı bildirildi.

Dış hatlar terminalinde düzenlenen operasyonda ekipler İran’dan Türkiye’ye giriş yaptıkları belirlenen kuryeleri yakın takibe almalarının ardından yutma yöntemini kullanarak sindirim sistemlerine sakladıkları uyuşturucu madde taşıyıcılarını adım adım izlediler. Ekipler, kuryelerin üzerlerinde yaptıkları aramalarda herhangi bir maddeye rastlamazken farklı tarihlerde gerçekleştirdikleri operasyonlarda zanlıların uyuşturucu içeren maddeleri yuttukları ve yurda bu şekilde soktukları anlaşıldı.

Sıkı takip altına alınan zanlılar, ilk kez İstanbul Havalimanı’nda kullanılan ‘yutucu tespit cihazı’ ile kontrol edildikten sonra midelerinde kapsül şeklinde uyuşturucu olduğu tespit edildi. Bunun üzerine zanlılar muayene için hastaneye götürülürken yapılan tetkik ve röntgenlerde midelerinden 284 adet kapsülün içinde 3 kilo 350 gram eroin ve 8 kapsül halinde de 122 gram Afyon Sakızı ele geçirdi. Gözaltına alınan İran uyruklu 5 kuryenin, emniyette başlatılan işlemlerinin tamamlandığı ve daha sonrasında sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandıkları bildirildi.

Yutucu tespit cihazı ile İstanbul Havalimanı’nda uyuşturucuya geçit yok!