Gündem

Yüz yüze eğitime kar engeli! Okulların açılması hangi illerde ertelendi?

Yüz yüze eğitime kar engeli! Okulların açılması hangi illerde ertelendi?

Koronavirüs salgını nedeniyle geçilen uzaktan eğitim sürecinin 2020-2021 eğitim-öğretim yılının ikinci dönemiyle birlikte bazı illerde 15 Şubat tarihinde kademeli olarak yüz yüze eğitime geçiş yapılacaktı.

Tüm yurt genelinde etkili olan yoğun kar yağışı okulların 2 gün gecikmeli olarak açılması kararının alınmasına neden oldu.

2020-2021 eğitim-öğretim yılının ikinci dönemin için 15 Şubat tarihinde Türkiye genelindeki köy okulları ve anaokullarının yüz yüze eğitime başlayacağı kaydedilirken yurt genelinde etkili olan kar yağışı bu kararı erteledi.

İl Valilikleri tarafından yapılan açıklamalarda, etkili olan kar yağışı nedeniyle okulların 15 Şubat yerine 17 Şubat tarihinde açılacağı bilgisi paylaşılırken ilk duyuru İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’dan geldi. Vali Yerlikaya, kar yağışı ve etkili olan fırtına nedeniyle tüm eğitim kurumlarında yüz yüze eğitimin 17 Şubat tarihine kadar ara verildiğini bildirirken vatandaşların bu süreçte dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

YÜZ YÜZE EĞİTİM HANGİ İLLERDE ERTELENDİ?

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın açıklamalarının hemen ardından Kastamonu, Bursa, Tekirdağ, Edirne, Sakarya, Balıkesir, Çanakkale, Zonguldak ve Yozgat Valilikleri de yaptıkları yazılı açıklamada il genelinde ve bazı ilçelerde yoğun kar yağışı nedeniyle okulların 17 Şubat Çarşamba günü eğitime başlayacaklarını bildirdi.

Yüz yüze eğitime kar engeli! Okulların açılması hangi illerde ertelendi?