EkonomiGüncelSiyaset

Bakan Şimşek: makul sürelerde olmak üzere bazı aksiyonlar alacağız !..

Bakan Şimşek

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ile bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, toplantının ardından basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı.

Buna göre Bakan Şimşek, açıklamasında özetle şunları kaydetti:

“Bu dönemde yeni program çerçevesinde toplumun bütün kesimlerle istişare edeceğiz. İnşallah ülkemizin yatırım, ihracat, istihdam ve üretim noktasında güçlü bir şekilde ve toplumda refah artışını sağlayacak bir modelle yolumuza devam edeceğiz. Bugün Türkiye ekonomisi ve bankacılık sektörünü konuştuk. İlginiz için teşekkür ediyorum.”

Bakan Şimşek’in ardından kameraların karşısına geçen Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Alpaslan Çakar ise bankacılık sektörünün finansal yapısının çok güçlü olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Çok yapıcı, samimi ve harika bir toplantı oldu. Dozu sırası, zamanlaması makul sürelerde olmak üzere bazı aksiyonlar alacağız. Reel ekonomiye destek vermek ve yeni programa destek vermek için hep beraber çalışıyor olacağız. Sayın bakan kendi görüş ve kanaatlerini ilettiler. Orta Vadeli Programa yönelik kendi görüşlerini ilettiler. Sektöründe bu konudaki kanaatlerini aldılar. Her konu gündeme geldi, her konu tartışıldı.“