GüncelSiyaset

CHP’li Özgür Özel: Aday değilim ama Adaylıktan kaçmam !

CHP Grup Başkanı Özgür Özel: “Adaylıktan kaçmam”

Özel, CHP Genel Başkanlığı’na aday olup olmayacağına yönelik soruyu “Sorumluluk düşerse adaylıktan kaçmam” diye yanıtladı.

Özel’in CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu’nun, “Grup Başkanımız da o mevkide otururken ya da Ekrem Bey Büyükşehir Belediye Başkanı’yken, Genel Başkan’a karşı daha dikkatli olmalılar” sözlerine de şu yanıtı verdi: 

“Seçimin sonuçları her kademede değerlendiriliyor. Sayın Genel Başkanımızın, sayın İmamoğlu’nun, benim farklı değerlendirmelerimiz oldu. CHP değişimi konuşmaktadır. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ‘Değişimin önünü açacağım’ ifadesini konuşmaktadır. Meşru bir zeminde üç ismin birbiriyle iletişim halinde olduğu olması gerektiği zeminde olduğu bir noktadayız. CHP tek bir parçadır. Ben CHP Grup Başkanı sıfatıyla, sayın Ekrem İmamoğlu İBB’nin seçilmiş belediye başkanı sıfatıyla, sayın Genel Başkanımız da Genel Başkan sıfatıyla son derece özenli bir dil kullanıyoruz. Kuşoğlu’nun açıklamaları kişisel uyarılardır. Bu uyarılar sayın Genel Başkanımızın takınmadığı bir üslup. Ancak meselede tam da olması gerektiği gibi bir yerden tartışıyoruz.”

Şener’in açıklamaları

Dün akşam Halk TV canlı yayınına katılan Şener, iki seçimde de Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermediğini söylemişti.

CHP liderine sert ifadeler kullanan Şener, “1. turda Sinan Oğan’a oy verdim. 2. turda ise geçersiz oy kullandım” demişti. Ancak 28 Mayıs seçiminde Şener’in sandığından geçersiz oy kullanılmadığı ortaya çıkmıştı.