EkonomiGüncel

Basında Bugün Seyyanen zam açıklaması! Seyyanen zam sorusuna Cevap

kenthabergazetesi.com Ekonomi/ EMEKLİ MAAŞLARINA Seyyanen zam yapılıp yapılmayacağıyla ilgili resmi bir açıklama gelmedi.

EMEKLİ MAAŞLARINA EK ZAM GELECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “En düşüğü 10 bin lira olan emekli maaşı yeterli değil. Devlet ve millet olarak daha fazla çalışacak, ortaya çıkan kazançtan da emeklilerimize hak ettikleri parayı vereceğiz.” açıklamasında bulundu. Açıklama sonrasında maaşlara ek zam gelip gelmeyeceği araştırılmaya başlandı.

Beklenti oluşsa da henüz emekli maaşlarına ek zam veya seyyanen zam yapılıp yapılmayacağıyla ilgili resmi bir açıklama gelmedi. Konuyla ilgili bir çalışma başlatılması halinde ek zam bilgisini sizlerle paylaşacağız.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün katılacağı İstanbul mitingini işaret ederek, emeklilere yönelik yeni düzenlemeler üzerinde çalışıldığını söyledi.

Akbaşoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul’daki mitingini iyi dinleyin” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, “En düşüğü 10 bin lira olan emekli maaşı ömrünü kendi ve ailesi için harcayan vatandaş için elbette yeterli değil. Arzu ettiğimiz düzeye devlet millet olarak daha fazla çalışacak, daha fazla gelir elde edecek ortaya çıkan gelirden de emeklilere hak ettiği parayı vereceğiz.” demişti.