GüncelSiyaset

Uğur Dündar,Tarih onu (Kemal Kılıçdaroğlu) affetmeyecek! dedi.

Tartışma ilk olarak Uğur Dündar’ın Sözcü TV’de yayınlanan ‘Sözcün Gücü’ adlı programda 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili Kılıçdaroğlu’nu eleştirmesi ile başladı.

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini 14-28 Mayıs Genel Seçimleri’ndeki cumhurbaşkanlığı adaylığı üzerinden eleştiren Sözcü Gazetesi yazarı Uğur Dündar’a ateş püskürdü. Kılıçdaroğlu, Dündar’ın “Tarih onu affetmeyecektir” ifadelerine “Bunun hesabını sorarım” sözleri ile sert tepki gösterdi.

“Biz Cumhurbaşkanlığı seçiminde tarihi bir fırsatı kaçırmışız” diyen Dündar, “Eğer sayın Ekrem İmamoğlu’na siyaset yasağının getirildiği gün sayın Kemal Kılıçdaroğlu Almaya’ya gitmek yerine, sayın Meral Akşener gibi Saraçhane’ye gelmiş olsaydı ve orada sayın Ekrem İmamoğlu’nun kolunu kaldırarak ‘İşte bizim Cumhurbaşkanı adayımız sayın İmamoğlu’dur, hodri meydan, gelin bakalım yasağınızı koyun’ ya da sayın Mansur Yavaş’ın aynı şekilde bir vesile ile kolunu kaldırıp ‘Cumhurbaşkanı adayımız budur ’demiş olsaydı şimdi biz bambaşka bir Türkiye’de olacaktık ve bambaşka şeyleri konuşuyor olacaktık

. Buna bence Kemal Kılıçdaroğlu’nun hiç hakkı yokmuş, Türk toplumuna çok büyük bir fırsatı kaçırttı ve iyilik etmedi. Tarih onu affetmeyecek.” yorumunda bulunmuştu.

“1980 DARBESİNİN ‘BİZİM UĞUR’U”

Bu açıklamanın üzerine Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından bir açık mektup yazarak Uğur Dündar’a sert eleştirilerede bulundu.

“68 kuşağı fırtınasında gemisine dalga vurmamış Uğur Dündar, 1980 darbesinin ‘Bizim Uğur’u, TRT Genel Müdürü…” diye seslenen Kılıçdaroğlu, “Kendi adaylığımı dayatmak için siyasi rüşvet dağıttım iddialarınıza susarım ama 6’lı masa bileşenlerine ‘siyasi rüşvet aldınız’ imasına susmam, bu birlikteliği bozdurmam” diye yanıt verdi.