Ekonomiİnşaat

Konut sektörü gözünü 2022 yılına çevirdi

Konut sektörü gözünü 2022 yılına çevirdi

2021 yılında Türkiye genelinde hem satılık hem de kiralık konut fiyatlarında artışlar yaşandı. Özellikle büyük şehirlerin konut piyasasında ciddi fiyat artışları görüldü. 2022 yılında satılık konut fiyatlarında gerileme beklenmezken kiralarda bir miktar azalma olabileceği sektör temsilcileri tarafından dile getiriliyor.

Gayrimenkul sektörünün son durumunu değerlendiren Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, sektörün yüksek primler ve en güvenilir yatırım aracı olduğunu bir defa daha ispat ettiğini belirterek, “Gayrimenkul sektörü, gerek satış adetinde gerekse de prim anlamında parlayan yıldız oldu” dedi.

“HAREKETLİ BİR DÖNEM BEKLİYORUZ”

2022 yılında sektöre dair beklentilerini dile getiren TÜGEM Başkanı Akdoğan, “2022 yeni arzların artacağı bir yıl olacak. Bu çerçevede de gerek birinci gerekse de ikinci el taşınmaz ticaretinde hareketli bir dönem bekliyoruz. Yabancılara satışta yeni rekorların gerçekleşeceğine, gayrimenkul ihracatının da hareketli olacağını bekliyoruz. Ülkemiz ekonomisi çerçevesinde gayrimenkul sektörünün itici bir güç olduğuna inanıyoruz” şeklinde konuştu.

FİYATLAR NE OLACAK?

2022 yılı konut fiyatlarına dair beklentilerini paylaşan Akdoğan, “Satılık fiyatlarda pek bir gerileme beklemiyoruz. Lakin kira bedellerinde bir miktar gerileme olabilir. Özellikle kış sezonunun gelmesi ile fiyatlar bir miktar azalabilir” diye konuştu.

Son iki sene içerisinde yazlık bölgelerde gayrimenkullere olan ilgiden bahseden Akdoğan, “Yazlık bölgelerde bahara doğru yeni hareketler görebiliriz. Daha çok arsa imarlı yerlerde yeni inşaatların yapılacağını düşünüyoruz. Türkiye’nin birçok ili ve bölgesinde açıkçası artışlar yaşanıyor. Mersin, Aydın, Muğla gibi yazlık bölgeler başta olmak üzere, İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa ve Konya tercih noktasında ilk sıralarda” ifadelerini kullandı.

Konut sektörü gözünü 2022 yılına çevirdi