Toki

ORTA GELİRLİYE KONUT KAMPANYASI ŞARTLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ORTA GELİRLİYE KONUT KAMPANYASI
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum orta gelirliye konut projesi için önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Kurum’un son açıklaması şöyle; Dar gelirli vatandaşlarımız için sosyal konut hamlesi başlatırken, şartları sağlayamayan orta gelirliler için de yeni bir çalışma yapmak istedik. Bu kampanyayı da Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ortak yürütüyoruz. Kampanya ile hem vatandaşın alım şartları iyileşecek, hem de üretimin artması için geliştiricilere finansal destek sağlanacak. Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda ana hedefimiz ilk evini alacak vatandaşlara avantaj sağlamak olacak. Kampanya ticari bir araç olmayacak, barınma ihtiyacına çözüm sunacak. Yani biri ‘kampanya şartları güzel, ev alıp satıp kazanayım’ diyemeyecek. Hem yükleniciler hem de bankalarımız aracılığı ile en iyi şartları sunacağız. Bugün geldiğimiz noktada sosyal konutla fiyat artışını durdurmayı başardık. Şimdi yeni kampanya ile bunu korumayı hedefliyoruz.

ORTA GELİRLİYE KONUT KAMPANYASI ŞARTLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, bir süredir üzerinde çalışılan ve son şekli verilen orta gelirli ailelere yönelik konut kampanyasına ilişkin detayları 4 Ocak Çarşamba günü saat 10.00’da Ankara’da yapılacak ortak basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşacak. Bu açıklamada şartları ve diğer detayların yer alması bekleniyor.

ORTA GELİRLİYE KONUT KAMPANYASI NASIL OLACAK?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Orta gelir ve orta gelir üste hitap eden bir projemiz var. Bu yeni hamlemizin tüm detaylarını inşallah yıl sonu, 2023’ün başı itibariyle aziz milletimizle paylaşacağız. 25 bin konutumuzun ihalesini yaptık ve en geç 2 yıl içerisinde ilk 250 bin konutumuzu vatandaşımıza, milletimize armağan edeceğiz.” dedi.

ORTA GELİRLİYE KONUT KAMPANYASI ŞARTLARI NELER OLACAK?

Dar gelirliye sosyal konut projesine oranla gelir durumu daha iyi olanların da dahil olabilecekleri bir proje olacak. Ancak kesin şartlar ve diğer detaylar projenin açıklanmasının ardından netleşecek.

ORTA GELİRLİYE KONUT KAMPANYASI