EkonomiGüncel

Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in 31 milyon lirasına el konuldu!

Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer'in 31 milyon lirasına el konuldu!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamaları: (Thodex) Şu anda maliyetinin ne kadar olduğunu bilmemekle birlikte burada bir olayla karşı karşıyayız.

Günler geçtikçe bunun etkilerinin ne olduğunu hep beraber göreceğiz. Tabii bu olay duyulur duyulmaz gerekli hukuki tedbirler ve ihtiyati tedbirler alındı.

(Thodex’in kurucu ve yöneticisi Faruk Fatih Özer) Şahsın bankalardaki 31 milyon lirasına el konuldu.

(Thodex’in kurucu Özer) Zannediyorum 290 bin dolar civarında bir beyanda bulunmuş Arnavutluk’a girerken. Onu da biliyoruz, onu da oradan teyit ettik.

Faruk Fatih Özer kimdir?

Faruk Fatih Özer çalışma hayatına 2007 yılında başladı. 2008 yılında Koineks şirketi ile kripto para borsasında giriş yaptı, 2017 yılının eylül ayı ile beraber Thodex’i kurdu ve Koineks’in mevcut kullanıcıları Thodex’e taşındı. Bir dönem e-ticaret sektöründe de aktif olan Faruk Fatih Özer, ardından yazılım teknolojileriyle ilgilenmeye başladı. Thodex şirketi başta Türkiye olmak üzere Myanmar, Azerbaycan ve İngiltere gibi ülkelerde de faaliyet gösteriyordu. Özer’in 27-28 yaşında olduğu ifade edilse de resmi bir bilgi bulunmuyor.

2 milyar dolarlık kripto para dolandırıcılığı yaptığı öne sürülen Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer, yazılı açıklamasında kaçmadığını söyledi. Özer, “Birkaç gün içerisinde Türkiye’ye dönüş yaparak adli makamlar ile işbirliği içerisinde gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlayacağımı ve kullanıcıların mağduriyetinin önlenmesi için elimden gelen gayreti göstereceğimi beyan ederim” dedi.

Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer'in 31 milyon lirasına el konuldu!